EnergiWatch

Landbruget: Vækst frem for grøn omstilling

Den europæiske energipolitik har været for ensidig fokuseret på klimamål og reduktion af CO2-udledning, og det har skadet konkurrencekraften. Sådan lyder det fra Landbrug & Fødevarer, der vurderer, at man har været for hurtig til at udfase de effektive danske kulkraftværker.

Foto: Landbrug&Fødevarer

Det er på høje tide, at de europæiske statsledere vågner op og tager et opgør med de høje europæiske energipriser. Sådan lyder det fra Søren Gade, direktør i Landbrug & Fødevarer, forud for dagens møde i Det Europæiske Råd. Han opfordrer til, at man benytter lejligheden til at revurdere den europæiske klima- og energipolitik.

"Det er fint, at vi er energieffektive i Danmark og at vi i Europa har haft et stærkt fokus på at nedbringe vores CO2-udledning og fremme vedvarende energi. Men det nytter ikke noget, hvis vi kun sammenligner os med europæiske lande. For rundt om i verden ser vi helt andre energipriser, end dem europæisk erhvervsliv må betale. Hvad nytter det, at vi har verdens reneste energikilder, hvis virksomhederne alligevel må forlade Europa for at finde mere konkurrencedygtige energipriser andre steder," siger Søren Gade.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs