EnergiWatch

S: DI blokerer for den grønne omstilling

Energi- og klimaordføreren hos Socialdemokraterne anklager Dansk Industri for at spænde ben for den grønne omstilling. DI afviser kritikken.

Foto: Pernille Rosenkrantz-Theill

Pernille Rosenkrantz-Theill (S) kritiserer DI for at modarbejde kampen for et grønne Europa.

"Dansk Industri erkender ikke, at der er en klokkeklar sammenhæng mellem det at anvende ressourcer effektivt, altså lave en grøn omstilling, og så at vi kan tage næste hop i vores velstand," siger energi- og klimaordføreren til DR.

Energichefer inden EU-topmøde: Vis lederskab og styrk konkurrenceevnen

EU sætter fokus på høje energipriser 

Ordførerens kritik af industriens interesseorganisationen kommer samtidig med, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er taget til Bruxelles for netop at diskutere fremtidens energi- og klimapolitik i EU med de 26 andre stats- og regeringschefer.

Pernille Rosenkrantz-Theill finder det særligt problematisk, at hårdt lobbyarbejde fra industrien spillede en stor rolle da klimakommissær Connie Hedegaards backloading-forslag til genoplivelse af EU's CO2-kvotesystem blev afvist af Europa-Parlamentet.

I DI afviser klima- og energipolitik chef Troels Ranis over for DR, at dyrere CO2-kvoter som følge af et ja til backloading-forslaget gavner den grønne omstilling. Ganske enkelt, fordi det bliver dyrere for virksomhederne at investere i grøn omstilling.

Klimachefen opfordrer i stedet politikerne til at blive enige om EU's klimamål for 2030. En klarhed her, vil skabe grobund for investeringer i grønne løsninger, siger Troels Ranis.

Industrien presser EU for lavere energipriser

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs