EnergiWatch

Toppen af energibranchen kræver handling af EU's regeringschefer

Seks topchefer for nogle af de største danske energivirksomheder som Vestas og Danfoss opfordrer i et debatindlæg statsminister Helle Thorning og EU's andre regeringschefer til at vise lederskab på dagens topmøde i Bruxelles.

Europa har ikke råd til bløde hensigtserklæringer.

Sådan lyder det fra en enig top i den danske energibranche, som i et debatindlæg på EnergiWatch opfordrer EU's regeringschefer til hurtigt at skabe klarhed om fællesskabets kurs fremover på energiområdet.

Indlægget er skrevet af topcheferne i Danfoss, Vestas, Rockwool, Velux, Grundfos, SEAS NVE samt direktøren for Dansk Energi og lægger op til, at statslederne må reagere, når de i dag samles til møde i Det Europæiske Råd.

"Vi har behov for, at regeringslederne hurtigere end normalt, bliver enige om EU’s energi- og klimamål i 2030," skriver topcheferne, som bl.a. ønsker svar på, om politikerne vil redde EU’s CO2-kvotesystem. 

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Grønne investeringer er vejen frem

På mødet i Bruxelles skal regeringscheferne bl.a. diskutere, hvordan energipolitikken kan støtte den europæiske industris konkurrenceevne.

Som EnergiWatch kunne fortælle i går er der fra centralt hold bekymring over de høje energipriser i EU, og ifølge de danske topchefer hedder medicinen større fokus på investeringer i energibesparelser.

EU sætter fokus på høje energipriser

"Det er godt for virksomhedernes konkurrenceevne, det er godt for borgernes pengepunge, det er godt for EU’s handelsbalance, det er godt for klimaet og det er godt for Danmark."

Læs indlægget fra energicheferne her:

Energichefer inden EU-topmøde: Vis lederskab og styrk konkurrenceevnen 

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs