EnergiWatch

Industrien presser EU for lavere energipriser

Billigere energi er nøgleordet til en bedre konkurrenceevne, lyder det fra Dansk Industri og Business Europe i ny rapport, der præsenteres i Bruxelles i dag.

Energipriserne er nøgleordet, når det gælder den europæiske industris konkurrenceevne, og det skal EU huske på, når klimapolitikken frem mod 2030 skal formuleres.

Sådan lyder det fra Dansk Industri, som i samarbejde med den europæiske paraplyorganisation Business Europe i dag sender ny klimarapport på gaden, skriver Børsen.

"Ligesom med vækstpakken i Danmark må vi i Europa få set på, hvordan vi forbedrer vores konkurrenceevne. Det går ikke, hvis vores energiomkostninger løber løbsk. At vi f.eks. har lande som USA, der slipper langt billigere," udtaler DI's energi- og klimachef, Troels Ranis, om rapporten, der foruden at udstikke mål for konkurrenceevnen også peger på problemer ved manglende effektivitet på EU's energimarkeder.

De grønne kræfter i EU mobiliserer  

Både EU-kommissær Connie Hedegaard og klimaminister Martin Lidegaard forholder sig kritisk over for udmeldingerne i rapporten. Bl.a. siger Martin Lidegaard til Børsen, at energipriserne i EU hænger sammen med, at regionen importerer meget energi udefra, hvilket skal løses ved investeringer i bl.a. energieffektivitet.

Den nye rapport fra Business Europe udgør industriens første indspark til en diskussion om indretningen af EU's klimapolitik år 2020-2030, som EU-kommissær Connie Hedegaard lancerede med en grønbog i marts.

EU-ministre kræver tidsplan for nyt kvotesystem

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs