EnergiWatch

Venstre og Socialdemokratiet i EU vil kæmpe for Hedegaard

Første slag i Connie Hedegaard kamp for en reform af CO2-kvotesystemet blev stemt ned i Europa-Parlamentet. Nu vil medlemmer i V og S kæmpe for, at det bliver til et ja, når kommissæren har justeret sit forslag.

Den danske klimakommissær får lovning på, at Britta Thomsen (S) og Jens Rohde (V) vil kæmpe hårdt for at overbevise deres partifæller i Europa-Parlamentet om, at de skal stemme for en reform af kvotesystemet.

Det skriver Berlingske.

EU sætter klimaindsats i bakgear 

Tirsdag i denne uge sagde et snævert flertal i Europa-Parlamentet nej til Hedegaards forslag om at presse kvoteprisen i vejret ved at trække 900 millioner kvoter ud af markedet. Systemet blev indført i 2005 for at give virksomheder et incitament til at nedbringe CO2-udledningen, men med priser på omkring 30 kroner - langt under de håbede 200 kroner - for at udlede et ton CO2, er systemet i praksis værdiløst i dag.

"Vi er nødt til at komme videre. Det eneste, vi kan gøre, er at forsøge at finde en løsning. Vi skylder som politikere at gøre forsøget," siger Jens Rohde til Berlingske og han bakkes op af sin socialdemokratiske kollega Britta Thomsen.

"Jeg tror ikke, at det er umuligt," siger hun til Berlingske.

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs