EnergiWatch

Oliepriser nede grundet bekymringer om global efterspørgsel

Det er de lavest priser på olie siden midt-juli. Det sker netop, som de store råolieproducenter i denne uge mødes for at afgøre, om de skal øge udbuddet.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder igen tirsdag, efter tal der peger på en global nedgang i fremstillingsindustrien, giver efterspørgslen på brændstof dystre udsigter. Det sker netop, som de store råolieproducenter i denne uge mødes for at afgøre, om de skal øge udbuddet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 99,24 dollar mod 100,43 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 93,20 dollar mod 93,95 dollar mandag eftermiddag.

Det er de lavest priser på olie siden midt-juli.

”Råoliepriserne falder, efter at en lang række data om fabriksaktivitet tyder på, at verden er på vej mod en gigantisk økonomisk recession. Det stemmer forventningerne om mere olieproduktion efter en meget god indtjeningssæson for olieselskaberne ned,” siger Edward Moya, senior markedsanalytiker fra OANDA, i et notat.

Bekymringerne for netop recession blev forstærket mandag, da tal fra USA, Europa og Asien viste, at fabrikkerne kæmper for at få momentum i juli. Den vigende globale efterspørgsel og Kinas strenge corona-restriktioner bremser produktionen.

Prisfaldet kommer, mens markedsaktører afventer et møde i OPEC+ onsdag vedrørende olieproduktionen for september.

To ud af otte OPEC+-kilder siger i en Reuters-undersøgelse, at en beskeden stigning for september vil blive drøftet på mødet den 3. august. Resten mener, at produktionen sandsynligvis vil blive holdt uændret.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1773,84 dollar mod 1766,93 dollar mandag eftermiddag.

Fem konflikter kan ifølge analytiker forværre energikrisen

Chevron leverer største resultat nogensinde og løfter aktietilbagekøb

Exxon leverer rekordindtjening drevet af højere olie- og gaspriser

Råvarer: Skiferproduktionen tiltager for syvende uge i træk

Olieeventyret runder 50 år, og der er stadig masser af gas i Nordsøen

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs