EnergiWatch

Chevron leverer største resultat nogensinde og løfter aktietilbagekøb

Indtjeningen efter skat er mere end tredoblet til 11,6 mia. dollar fra 3,1 mia. dollar, hvilket er tæt ved 50 pct. mere end den tidligere kvartalsrekord fra 2008.

Foto: Chevron

Chevron indikeres 3,4 pct. højere i 155,50 dollar i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske oliegigant har leveret den største indtjening nogensinde samt løftet aktietilbagekøbsprogrammet med op til 50 pct.

Indtjeningen efter skat er mere end tredoblet til 11,6 mia. dollar fra 3,1 mia. dollar, hvilket er tæt ved 50 pct. mere end den tidligere kvartalsrekord fra 2008. Her ventede analytikerne 9,9 mia. dollar.

Fremgangen er især drevet af selskabets olie- og gasproduktionsdivision, der øgede indtjeningen til 8,56 mia. dollar fra 3,18 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er steget til 5,82 dollar fra 1,71 dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 4,96 dollar.

Chevron hæver toppen af sit aktietilbagekøbsprogram til 15 mia. dollar fra tidligere 10 mia. dollar.

Oliegiganten Chevron misser analytikernes bud

Chevron-medarbejdere strejker på stort raffinaderi i USA

Bidens pres sænker oliepriserne

Equinor sælger størstedel af amerikansk oliefelt til Shell

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs