EnergiWatch

Råvarer: Skiferproduktionen tiltager for syvende uge i træk

Antallet af aktive olieborerigger voksede i indeværende uge med seks til i alt 605.

Foto: /ritzau/AP/LM Otero

Skiferolieproduktionen i USA har nået højeste niveau siden starten af coronapandemien.

Det er den høje efterspørgsel og det begrænsede udbud på olie, der ifølge Bloomberg News er årsagen til den forøgede produktion.

Antallet af aktive olieborerigger voksede i indeværende uge med seks til i alt 605. Det er den største ugentlige forøgelse siden 24. juni, viser data fra Baker Hughes.

Det er også den syvende uge i træk med nyaktiverede borerigger, skriver Bloomberg News.

Oliepriserne kredser i øjeblikket omkring 100 dollar for en tønde. Priserne har været drevet op af en tilbagevendende efterspørgsel efter nedlukninger som følge af covid-19.

Flere olieproducenter har dog døjet med at følge med den høje efterspørgsel, heriblandt medlemslande i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, der ikke har tilstrækkelig kapacitet til at øge produktionen.

Samtidig har Ruslands invasion af Ukraine medført sanktioner på russiske energi, der ligeledes har understøttet priserne.

Oliepriserne har over de seneste uger vekslet mellem at stige som følge af den høje efterspørgsel for så at falde på frygten for recession.

Ikke desto mindre har prisniveauet i andet kvartal ligget betydeligt over det sædvanlige. Det kom blandt andet til udtryk i fredagens regnskaber fra Chevron og Exxon, der begge registrerede rekordhøje indtjeninger.

Brintbranchen: Amerikansk lov er godt nyt for danske selskaber

Chevron leverer største resultat nogensinde og løfter aktietilbagekøb

Green Power Denmark hejser gult advarselsflag over renten

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs