EnergiWatch

Imbro lancerer bæredygtig investeringsfond

Projektudbyderen Imbro lancerer fond, der udelukkende vil investere i ejendomme med f.eks. Svanemærket eller andre former for certificering.

Ifølge den adm. direktør i Imbro, Lars Thomsen, er det ikke nok at være CO2-neutral, "vi vil mere end det," udtaler han. | Foto: PR / Imbro

En investeringsfond, hvor et negativt resultat faktisk er positivt. Sådan beskriver den aarhusianske projektudbyder Imbro sin nye bæredygtige investeringsfond, Zero2, i en pressemeddelelse.

”Der er behov for, at vi alle bidrager til den grønne omstilling, og her må ejendomsudbyderbranchen tage sin del af ansvaret – en omstilling vi gerne går forrest i,” lyder det fra Imbros direktør, Lars Thomsen.

Ifølge meddelelsen har fonden Imbro Zero2 en budgetteret projektsum på 268 mio. kr. og et minimumindskud på 750.000 kr. Der loves et årligt afkast på 11,3 pct. Heraf vil 4,1 pct. være udbytte til investorerne, og resten vil blive geninvesteret.

Fonden skal gøre det muligt for investorer at bidrage til en bæredygtig fremtid ved at investere i vedvarende energi og klimavenligt byggeri.

CO2-negativ

Bæredygtige investeringer, som er CO2-negative og samtidig giver et højt afkast, kan virke idealistisk, pointerer selskabet.

”Vi har udbudt investeringer i vedvarende energi siden 2009 – længe nok til at vide, at hvis vi for alvor skal flytte noget på klimafronten, så er CO2-neutralitet ikke godt nok. Vi vil mere end det,” udtaler Lars Thomsen.

Proceduren er ved hver enkelt ejendom at udregne, hvor meget vedvarende energi der skal investeres i for at kompensere for den respektive ejendoms klimaaftryk. Det står Dansk Energi Management (DEM) for.

”Ud fra de vurderede beregninger, betragtes det meget realistisk, at fonden kan indfri sit mål om CO2-neutralitet for det betragtede kredsløb,” udtaler Stig Nørgaard Knudsen, markedsansvarlig for DEM’s bæredygtigt byggeri og byudvikling.

Der­udover indbygges en 10 pct. ”overkompensation for ejendommenes CO2-udledning for at sikre, at den samlede investering ikke alene er CO2-neutral, men CO2-negativ,” fremgår det.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Danskerne har klimainvesteringer for 161 milliarder i udlandet: "Vi kan sagtens gøre mere herhjemme"

Klimaminister kræver flere investeringer, mens rammebetingelser udebliver

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs