EnergiWatch

Danskerne har klimainvesteringer for 161 milliarder i udlandet: "Vi kan sagtens gøre mere herhjemme"

Pensionsselskaberne vil gerne spille en større rolle i finansieringen af Danmarks grønne omstilling, men ifølge en økonomisk vismand skal de fokusere på noget andet.

Foto: Vattenfall

Vindmøllestrøm til 131.000 husstande i Chile. Solenergi til 150.000 canadiske hjem. Og en kæmpe havvindmøllepark i den tyske del af Nordsøen.

Det er bare tre af de klimaprojekter, som de danske pensionskunder har været med til at realisere i løbet af det seneste år, hvor de grønne investeringer har slået rekord. I alt har de danske pensionskunder nu klimainvesteringer for 161 mia. kr., mens 88 mia. kr. er med til at understøtte den grønne omstilling i Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs