EnergiWatch

Spansk minister indkalder energiselskaber til møde om øgede elpriser

Ministeren har indkaldt topcheferne i selskaberne Iberdrola, Endesa og Naturgy som følge af de kraftigt stigende priser på el.

Foto: ELOY ALONSO/REUTERS / X01457

Den spanske energiminister Teresa Ribera har indkaldt landets tre største elselskaber til et møde for at diskutere mulige prisreguleringer.

Det skriver den spanske avis Cinco Dias torsdag ifølge Reuters.

Ministeren har indkaldt topcheferne i selskaberne Iberdrola, Endesa og Naturgy som følge af de kraftigt stigende priser på el.

En talsperson for Endesa bekræfter, at selskabets topchef José Bogas har modtaget en mødeindkaldelse. Hos Iberdrola afviser man at kommentere på sagen.

Hverken Naturgy eller det spanske energiministerium er vendt tilbage på henvendelsen fra Cinco Dias.

I sidste måned vedtog den spanske regering nødforanstaltninger med det formål at reducere elregningerne ved at omdirigere overskud fra forsyningsselskaber til forbrugere og begrænse gasprisstigninger. Branchegrupper har klaget over foranstaltningerne.

Tidligt torsdag formiddag fremlagde det spanske miljøministerium en rapport, hvor det fremgår, at mekanismen for omsætningsloftet kan ophæves eller ændres for energiselskaber, der producerer hydroelektrisk energi, atomenergi og nogle bæredygtige energiformer, i forhold til gasprisernes udvikling.

Med på vejen har Iberdrola dertil fået løftet anbefalingen hos Bank of America til "køb" fra "neutral" og et kursmål på 11,45 euro.

Iberdrola stiger ved 11-tiden 6,3 pct. til 9,35 euro, mens Endesa løftes 4,2 pct. til 18,38 euro på børsen i Madrid. Naturgy falder knebent med 0,2 pct. til 21,76 euro.

Britisk industri risikerer nedlukning grundet rekordhøje gaspriser

Frankrig sikrer betaling af elregninger for de fattigste – EDF løftes

Stigende elpriser kan fordoble regning til grønne bilister

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs