Britisk industri risikerer nedlukning grundet rekordhøje gaspriser

Krisen har allerede været skyld i kollaps blandt energileverandører, der har ført til advarsler om, at husstande sandsynligvis vil få højere regninger som følge af dette.
Foto: Joe Klamar/AFP / AFP
Foto: Joe Klamar/AFP / AFP
AF MARKETWIRE

Priserne på gas nåede nye højder onsdag, hvilket fik industrien til at advare om, at fabrikker kan blive tvunget til at lukke ned over vinteren eller skifte til mere forurenende brændstoffer.

Det skriver The Guardian.

Dette sker, mens Storbritannien gør sig klar til at være vært for klimakonferencen Cop26 i november.

Krisen har allerede været skyld i kollaps blandt energileverandører, der har ført til advarsler om, at husstande sandsynligvis vil få højere regninger som følge af dette.

Også energikrævende sektorer som stål-, glas-, kemikalie- og gødningsindustrien kæmper med stigende gas- og elektricitetsomkostninger.

Hertil advarede branchen om yderligere chok for både industri og forbrugere, herunder højere priser på varer og fabrikker, der kan blive tvunget til midlertidigt at lukke.

Energipriserne faldt en smule onsdag eftermiddag, efter Ruslands præsident, Vladimir Putin, meddelte, at landet, den største gasleverandør til Europa, var parat til at hjælpe med at lette krisen.

På trods af det mener ledere fra energiintensive industrier, at krisens alvorlige konsekvenser ikke kan undgås, medmindre regeringen følger disses opfordring om foranstaltninger til at reducere energiomkostningerne i landet.

Med dobbelt så høje elpriser som konkurrenter i andre europæiske lande, meddeler handelsorganet for britisk stål, at det er "uøkonomisk" at fremstille stål på bestemte tidspunkter i Storbritannien.

Dette kan i sidste ende blive et problem for forbrugerne, som eksempelvis vil kunne opleve stigende priser på biler

Johnson: Forsyningskæde-krisen kan vare til efter jul

Hæren går i gang med at fragte benzin under britisk krise

Knap hver tredje BP-tank er løbet tør i Storbritannien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud

For abonnenter