EnergiWatch

Johnson: Forsyningskæde-krisen kan vare til efter jul

Premierministeren insisterer på, at forsyningerne af brændstof er i "bedring", på trods af at tusinde tankstationer ligger tørre hen.

Foto: Eduardo Munoz/AFP / POOL

Storbritanniens belastning på forsyningskæderne kan vare i flere måneder, siger Boris Johnson og opfordrer de britiske bilister til at stoppe med at panikkøbe brændstof.

Det skriver The Guardian.

Premierministeren insisterer på, at forsyningerne af brændstof er i "bedring", på trods af at tusinde tankstationer ligger tørre hen.

Boris Johnson udtaler sig efter at være blevet beskyldt af oppositionspartiet Labour for at "skabe kaos i landet", da bilkøerne uden for tankstationer kun bliver længere, og slåskampe er brudt ud flere steder.

Kritikken går også på, at hospitalsansatte og lærere ikke kan komme på arbejde.

I et forsøg på at forsikre befolkningen om, at der ikke er mangel på brændstof på raffinaderierne, anerkender Boris Johnson, at omstændighederne er "irriterende", men understreger, at alle skal "fortsætte deres dagligdag som normalt".

Ikke desto mindre indrømmer Boris Johnson, at regeringen er bekymret over potentiel mangel på andre varer frem til 2022.

Ifølge ham vil regeringen foretage de nødvendige forberedelser for at få landet godt gennem julen og ind i 2022. Det drejer sig ikke kun om forsyninger til tankstationerne, men alle dele af den britiske forsyningskæde.

150 chauffører fra britisk hær står standby for at køre benzin

Johnson indkalder hæren efter briternes panikkøb af brændstof

Knap hver tredje BP-tank er løbet tør i Storbritannien

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs