EnergiWatch

Johnson indkalder hæren efter briternes panikkøb af brændstof

Lange køer til tankstationer, har i weekenden kunnet ses over hele landet. En embedsmand oplyser, at benzinsalget grundet panik-indkøbene fredag steg 180 pct. i forhold til normalniveauet.

Foto: Eduardo Munoz/REUTERS / X01440

Premierminister Boris Johnson forbereder sig på at indsætte hundreder af soldater til at tackle Storbritanniens brændstofkrise. Mindst halvdelen af tankstationer, uden for motorvejsnettet, er løbet tør for brændstof.

Det skriver Financial Times.

Lange køer til tankstationer, har i weekenden kunnet ses over hele landet. En embedsmand oplyser, at benzinsalget grundet panik-indkøbene fredag steg 180 pct. i forhold til normalniveauet.

I dag, mandag, mødes premierministeren med seniorministre og embedsmænd for at planlægge beredskabsplanen, Operation Escalin. Ifølge avisen vil de benytte hæren til at køre tankvogne rundt i England.

Søndag aften offentliggjorde den britiske regering, at de midlertidigt ville fritage aktører i energiindustrien fra konkurrenceloven fra 1998. Dermed kan virksomhederne dele oplysninger og altså prioritere leverancer til de områder med størst behov.

"Det kortsigtede problem er panikindkøb, mens grundårsagen til problemet er regeringens fodslæberi over problemet med antallet af vognmænd," fortæller formand for Petrol Retailers Association, Brian Madderson, til Financial Times.

Oven på virksomhedernes pres meddelte regeringen lørdag, at de vil udstede midlertidige visa til 5000 udenlandske lastbilchauffører for at få tacklet manglen på markedet.

Ifølge Financial Times' kilder er der masser af brændstof på raffinaderier og terminaler. Problemet ligger i forsyningskæderne.

Knap hver tredje BP-tank er løbet tør i Storbritannien

Tankstationer ramt af flere dage langt nedbrud

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs