EnergiWatch

Venstre vil have afklaret nye EU-regler, før udligningsordningen droppes

EU's kommende retningslinjer for statsstøtte giver anledning til overvejelse, om udligningsordningen skal afvikles inden årsskiftet, siger Carsten Kissmeyer. SF er omvendt overbevist af ministerens redegørelse.

Venstres energiordfører Carsten Kissmeyer (th.) vil have undersøgt, om de kommende retningslinjer for statsstøtte giver plads til udligningsordningen. | Foto: Jens Dresling

Er det i strid med EU's statsstøtteregler, når nettilslutningen af vindmøller og solceller finansieres over finansloven?

Det har såvel industrien som en række energiordførere sat spørgsmålstegn ved, efter EnergiWatch mandag beskrev en intern mail fra sidste sommer. Her skrev Udenrigsministeriets energipolitiske rådgiver i Bruxelles på baggrund af en samtale med en person EU's konkurrenceenhed, at "nettilslutning, som finansieres direkte af staten, omfattes ikke af statsstøtteregningslinjer, dvs. udligningsordningen".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs