EnergiWatch

Dansk Energi savner akut svar om udligningsordning

Omkostningerne for at nettilslutte vedvarende energi bør ligge på finansloven, mener brancheorganisationen, der vil have afklaret, om det er muligt inden for EU's regler. Tidsplanen for at finde en løsning er ekstrem presset, fastslår vicedirektør.

Foto: Dansk Energi

Der er i fugleflugtslinje knap to kilometer fra Dansk Energis hovedkontor til Energiministeriet. Nogle vil endda hævde, at det til tider føles som om, at distancen er endnu kortere. Men når det kommer til spørgsmålet om den udligningsordning, der dækker netomkostningerne ved tilslutning af vindmøller og solcelleanlæg, og som står til at udløbe med udgangen af næste år, er vejen tilsyneladende noget længere og mere besværlig.

Den 7. juni sendte den indflydelsesrige interesseorganisation således et brev til Dan Jørgensen med en appel om en "mere realistisk tidsplan" for ordningen. I hvert fald forlængelse af den overgangsordning, der dækker 2022, med et år. Men godt to måneder senere har Dansk Energi endnu ikke hørt et kvæk tilbage.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs