EnergiWatch

Ny strategi skal sikre dansk elektrificering i milliardklassen

Det er dog ikke klargjort, hvem der skal samle regningen for den nye elektrificeringstrategi op. Prisen vurderes til at ende mellem 3,5 og 30 milliarder kroner.

Foto: Thomas Borberg

Hvis Danmark skal nå netto nul i 2050, skal der gerne lidt fart på. Det kommer til at kræve massive investeringer i dansk elektrificering, og nu kommer regeringen med sit bud på, hvordan de investeringer kan se ud.

"Opgaven er at sætte strøm til Danmark. Og det vil kræve store investeringer at lave fundamentalt om på den måde, som vi producerer, transporterer og forbruger energi på i dag. Til gengæld vil elektrificeringen ikke alene kunne måles i vores drivhusgasudledninger, men også i glæden ved en grønnere hverdag. Forestil jer bare byer med renere luft og gader uden trafikstøj." siger klimaminister Dan Jørgensen i strategien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs