EnergiWatch

Kunstig intelligens kan løse elnettets gordiske knude

Danmark har excelleret i at opsætte vedvarende energi, men når det kommer til at forbruge energien på intelligent vis, halter vi efter, siger konsulenthuset Accenture.

"Set i bakspejlet kan man sagtens argumentere for, at der inden for den grønne omstilling har manglet fokus på aftagersiden, men det er naturligvis også et spørgsmål om båndbredde hos aktørerne," siger adm. direktør for Accenture Resources i Norden, Jens Skov Holm. | Foto: PR / Vattenfall

12 mia. kroner er prisen for at udbygge elnettet for at bane vejen for regeringens 70 pct.-mål i 2030.

Det meddelte Energinet i efteråret, men det er også et tal med store forbehold. Hvor dukker de store solcelleparker op? Hvad de store drømme om PTX-anlæg i storskala? Hvad med elbilerne? Skal alle have en individuel ladestander eller vil danskernes Teslaer suge strøm fra nettet fra offentlige ladestandere? Og hvad de industrielle processer, som i dag drives af kul og gas? Skal de også elektrificeres?

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs