EnergiWatch

Biomassebørs åbner for handel i danske havne

Den litauiske handelsplatform Baltpool vil med handel i danske havne give skandinaviske købere flere muligheder til at købe bæredygtig biomasse fra landene i Østersøregionen.

Foto: PRVerdo

Den litauiske handelsplatform Baltpool udvider og vil nu tilbyde handel med biomasse i de danske havne. Det oplyser Baltpool i en meddelelse.

Handlen med biomasse på skibe foregår som sædvanligt gennem en e-handelsplatform, men deltagerne kan nu registrere handelssteder i havne og købe og sælge biomasse på skibe.

"Ved at åbne døre til den internationale handel med biomasse, der transporteres med skibe, har Baltpool imødekommet markedsdeltageres behov for en mere sikker og gennemsigtig handelskanal, som fungerer i henhold til standardiserede regler inden for handel og levering af biomasse. Betaling sikres og garanteres ved kontrol af deltageres kreditværdighed, finansiel kapacitet og bæredygtighedscertifikater, samt ved brug af garanti system warranty collaterals," siger adm. direktør for Baltpool, Andrius Smaliukas.

Der handles med træflis, træpiller, tørv (brændsel), genbrugstræ og lignende på den internationale biomassebørs.

Udvidelse skal sikre flere muligheder til virksomheder, der beskæftiger sig med biomasseproduktion for at øge og udvide produktsalg i de internationale markeder, samtidigt vil købere fra de skandinaviske lande have flere muligheder til at købe bæredygtig biomasse fra landene i Østersøregionen, lyder det fra Baltpool.

Genbrugstræ spirer ind på biomassebørs

Biomasse-børs lanceres i Sverige

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs