EnergiWatch

Aktører frygter at sakke bagud i PTX-kapløb

Flere selskaber i PTX-branchen frygter at tiden løber fra Danmark i produktion af de grønne brændstoffer.

Foto: PR / Din Forsyning

Der skal mere fart på, hvis Danmarks energisektor ikke skal tabe pusten i PTX-kapløbet. Selskaberne mangler konkrete svar, og det har ført til frustration blandt flere aktører i erhvervet. Det skriver Børsen.

"Man kan sige, at PTX vanskeligt kan realiseres i Danmark, hvis ikke der findes en model for, hvordan nettarifferne og systemet for balanceydelser skal tilpasses PTX-projekter," siger Christian T. Skakkebæk, der er partner i Copenhagen Infrastructure Partners, til Børsen.

CIP skal i 2023 endeligt tage beslutning om en investering i PTX-produktion i Esbjerg til en anslået værdi af ca. 7,5 mia. kr.

Regeringen har annonceret, at der lander en PTX-strategi senere på året, men uden en konkret dato på, mens der endnu er uvished om, hvad strategien vil indeholde.

Danmarks vindbank satser på Power-to-X

Havnedirektør efterlyser hurtigere PTX-tempo

Brintbranchen fremlægger PTX-plan

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs