EnergiWatch

Brintbranchen fremlægger PTX-plan

Brancheorganisationen vil med ny handlingsplan sætte skub under PTX-udviklingen på både kort og lang sigt. Først og fremmest skal der afsættes midler snarest muligt, lyder det blandt andet.

Det handler om at få vendt udgifter til investeringer, siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen, i forbindelse med at brancheorganisationen fremlægger en plan for den danske PTX-satsning tirsdag. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Alt imens politikerne fra Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget tirsdag formiddag mødtes for at diskutere PTX-strategi med to ministre under et lukket samråd, benyttede Brintbranchen lejligheden til at lancere en stribe ideer til, hvordan udviklingen bør forløbe.

Sikkert er det nemlig, at der skal præsenteres en strategi for Power-to-X (PTX) senere på året. Og ifølge Brintbranchen bør denne strategi sætte retning for, at "Danmark kan blive storproducent af grønne brændstoffer og teknologi til hele Europa", som det hedder sig i en meddelelse udsendt sammen med handlingsplanen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs