EnergiWatch

Norske vindmodstandere vil begynde ny retssag mod staten

Organisationen "Nej til vindmøller på Haramsøya" sagsøger staten, fordi de mener, at vindtilladelse givet til Haram Kraft AS er ugyldig.

Rune Haaland, tidl. generalsekretær for organisationen Motvind og medgrundlægger af den norske miljøbevægelse Bellona, er tidligere blevet anholdt i en protest mod byggeriet af vindparken på Haramsøya. | Foto: PR / Motvind, Rune Bært

Hvis der er noget, der definerer de norske protestgrupper mod vindmøller, så er det, at de er standhaftige.

Det gør sig i hvert fald gældende for gruppen "Nej til vindmøller på Haramsøya", der allerede har tabt i retten af to omgange i målet om at få stoppet bygning af landvindmøller på den norske ø Haramsøya. Det skriver E24.

Norges olie- og energiministerie godkendte opførelsen og driften af ​​Haram vindmøllepark i marts 2020. Der er planlagt t opstille otte vindmøller på fjeldet på Haramsøya.

Men på trods af to gange "nej" i retten, så holder protestgruppen altså fast. For denne gang vil protestgruppen hive staten i retten over "gyldigheden af  byggetilladelsen til opførelse og drift af vindkraftværker på Haramsøya i Ålesund kommune".

"Med det gode svar på indsamlingen, medlemmer, der strømmer ind, og løfter fra andre dele af landet om at de vil gøre hvad de kan for at hjælpe os med at skaffe penge, hvis vi skulle tabe, er vi klar på en runde mere," skriver bestyrelsesformand for Nej til vindmøller på Haramsøya, Birgit Oline Kjerstad på Facebook.

Retsagen er sat til at begynde d. 22. marts.

Modstandere taber sag om stop af norsk vindmøllepark

Norge skærper kravene til nye vindparker

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs