Konsortium klar til at byde på energiø

Konstoritum bestående af PensionDanmark og PFA, energiselskabet Andel samt Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er klar til at byde på den kommende energiø i Nordsøen.
Foto: PR VIndø
Foto: PR VIndø

Dansk konsortium bestående af CIP, Andel, Pensiondanmark og PFA er klar til at byde på at finansiere, opføre og drive den kommende energiø, der bliver Danmarkshistoriens største anlægsprojekt til 210 mia. kr. i Nordsøen.

Det skriver SN.dk

"Vi vil gerne være med til at rykke på den grønne omstilling, og det må man sige, at det her projekt gør. Så det er en mulighed, vi er nødt til at forfølge," siger bestyrelsesformand Jens Stenbæk fra Andel, til SN.dk.

Konsortiet har allerede en klar plan for energiøen, da udviklingsarbejdet allerede gik i gang i foråret 2020, da planerne i første gang blev annonceret blev der således også sat gang i konceptet VindØ.

Energi-øen skal ligge 80 kilometer ude i Nordsøen. Tilbage da idéen om en kunstig energiø blev lanceret i foråret, meldte konsortiet sig på banen. Og interessen er ikke blevet mindre efter gårsdagens udmelding, hvor et politisk flertal vedtog energiøen.

Der er dog visse ting, der endnu er tvivl om ved den kommende ø, og i første omgang skal rammerne fastlægges. Den politiske aftale skitserer således kun de helt grove træk – at det skal være en kunstig ø i Nordsøen, at der skal etableres 3 GW havvind omkring i første omgang, og at staten skal være majoritetsejer på projektet.

 

Politisk flertal vedtager kunstig energiø

 

Dansk Energi: Energiø-proces er for langsom

Uventet gæst kan redde energiøens fest

Ny energiø står til at blive forsinket

Danmark og Belgien laver kabelerklæring

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også