EnergiWatch

Danmark og Belgien laver kabelerklæring

Forstudier indledes til ny interconnector, der kan blive en del af energiøen i Nordsøen, der hidtil var udset til at gå til Holland. Skiftet vil øge prisen med milliarder.

Foto: Olivier Hoslet/EPA/Ritzau Scanpix

Som EnergiWatch tidligere har skrevet, har Danmark og Belgien taget første skridt mod at knytte landene sammen per kabel. Torsdag morgen underskrev den danske energiminister Dan Jørgensen og hans belgiske modpart Tinne Van der Straeten en hensigtserklæring om at igangsætte et forstudie af forbindelsens tekniske og samfundsøkonomiske levedygtighed.

Aftalen blev formaliseret blot få timer før et bredt politisk flertal lancerede aftalen om at opføre en energiø i Nordsøen omkranset af 3 GW havvind. En forbindelse som det endnu kun er Danmark, der har givet tilsagn om at slutte sig til. Fra dansk side skrives den mulige forbindelse til Belgien da også ind i energiøens kontekst.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs