EnergiWatch

Industrien advarer mod husleje for havvind

Det vil koste elforbrugerne og konkurrenceevnen dyrt, hvis staten vil tage penge for havbunden under havmøllerne, mener brancheorganisationer. I stedet vil de have en mere attraktiv version af Thor-udbuddet fremover.

Den danske CfD-model for havvind er velfungerende og den billigste for samfundet, fastslår brancheforeninger. Her er det Anholt Havvindmøllepark. | Foto: Jens Dresling

For to år siden blev den seneste auktion over havbundslicenser afholdt i USA. Det blev en bragende succes for den amerikanske statskasse. Over 32 budrunder tordnede priserne op på de tre licenser ud for Massachusetts, før der endelig var hammerslag på 405,1 mio. dollar – svarende på tidspunktet til 2,7 mia. kr.

Auktionen blev modtaget med jubel såvel af den amerikanske regering som af branchen som et tegn på den enorme interesse for havvind. Mens resultatet muligvis også blev noteret så langt væk som i det danske Finansministerium. I hvert fald kunne auktionen give en idé til, hvordan der kunne efterleves en sætning fra den nys indgåede energiaftale om igangsættelse af en havvindanalyse:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs