EnergiWatch

"Du skaber ikke en energiø, hvis reguleringen ikke er på plads"

Udfordringen i EU's ambition om at mangedoble havvindkapaciteten i de kommende år består snarere i at få landene til at acceptere tværnationale projekter end om at skabe opbakning til den grønne omstilling, fastslår Parlamentets nyudpegede ordfører, Morten Helveg.

Foto: Thomas Borberg

I november lancerede EU-Kommissionen sit udspil til en havvindplan. Frem til 2030 er målet at øge udbygningen til 60 GW, mens der i 2050 skal være 300 GW havvind samt 40 GW øvrig havbaseret elproduktion. Nu er det Europa-Parlamentets tur til at gøre sin holdning gældende til havvind, og til den bestræbelse har parlamentet valgt Morten Helveg Pedersen fra den liberale Renew-gruppe og de Radikale til chefforhandler.

Men selv om det er tallene for udbygningsmålene, der typisk stjæler de store overskrifter, er det ikke nødvendigvis her, den største knast er. Selv efter Europas største havvindnation, Storbritannien, har forladt unionen, overstiger medlemslandenes individuelle mål eksempelvis allerede nu 60 GW i 2030. Knasten er måske snarere at sørge for, at skifte fra en individuel tankegang til en europæisk tankegang hos landene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs