EnergiWatch

EU-plan for offshore-energi indeholder stor fejlmargin

EU’s nye store off-shorestrategi inkluderer 40 GW alternative marine energikilder i 2050, men fagfolk vurderer, det er et alt for optimistisk mål for teknologier, der endnu ikke er kommercielt modne.

EU's næstformand Frans Timmermans, og kommissær for energi, Kadri Simson, præsenterede torsdag EU-Kommissionens nye offshore-strategi. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

EU’s nye ambitiøse offshore-strategi, der blev præsenteret torsdag blev modtaget med åbne arme af ikke mindst den danske energisektor, der er førende inden for havvind.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs