EnergiWatch

Kriegers Flak er nu i kommerciel drift

Kriegers Flak Combined Grid Solution (CGS) kobler den kommende danske havmøllepark Kriegers Flak og de to tyske havmølleparker Baltic 1 og 2 sammen.

Foto: Energinet

Efter 8 ugers prøvedrift er Kriegers Flak CGS gået i kommerciel drift tirsdag og er således frigivet til elmarkedet.

Energinet oplyesr, at kapaciteten er 400 MW mod nord og syd, og at selve den måde energien vil løbe mellem landene, er afhængig af markedspriserne.

Der er dog en forventning om, at energien vil løbe mod Danmark i dagtimerne og mod Tyskland i nattetimerne. Kriegers Flak CGS har derudover den funktione, at den kan bruges til at genstarte hele elnettet, både det tyske og det danske, hvis der skulle opstå et blackout.

"Combined Grid Solution er et teknisk utroligt komplekst projekt, men det er i den grad også et banebrydende projekt, hvor vi har kombineret havvind og elforbindelse mellem to lande," siger Energinets adm. direktør for Eltransmission, Henrik Riis.

"Det er netop den type innovative projekter, hvor vi samtænker energien over grænser, der giver os langt bedre mulighed for at sikre en effektiv grøn omstilling. Kriegers Flak CGS kan desuden bidrage med vigtige erfaringer til Danmarks kommende energiøer."

Havvinden sikres plads i energiøernes prototype

Efter utallige forsinkelser står ny dansk-tysk forbindelse klar

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs