EnergiWatch

Vattenfall tager skridt mod Kriegers Flaks navnebror

Energiselskabet er klar med VVM-rapporten på svensk havmøllepark.

Foto: Vattenfall

Næste år indvier Vattenfall den danske havmøllepark Kriegers Flak i Østersøen. Svenskerne har imidlertid også arbejdet på en park med samme navn i den svenske del af farvandet i endnu længere end det danske projekt. Faktisk siden 2006.

Langt om længe tages der nu endnu et skridt i det svenske projekt, da energiselskabet har føjet en VVM-redegørelse for den del af arealet, der befinder sig inden for et Natura 2000-klassificeret område, til sin ansøgning. Ifølge redegørelsen er det muligt at opføre parken uden negative miljøkonsekvenser for det marine liv i området.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs