EnergiWatch

Dan Jørgensen indkalder til klimaforhandlinger

Tirsdag aften og med kort varsel har klimaminister Dan Jørgensen (S) indkaldt folketingets partier til forhandlinger om de udspil, regeringen foreløbig har lagt frem om bl.a. energiøer og en varmeplan.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Regeringen indleder tirsdag aften forhandlinger i Finansministeriet med folketingets partier om sin klimaplan og de deludspil, som regeringen hidtil har fremlagt.

Det meddeler klimaminister Dan Jørgensen på Twitter, hvor han kommenterer nyheden om, at et konsortium med bl.a. Ørsted og Mærsk hart planer om at opføre et brintanlæg på 1,3 GW syd for København, der skal forsyne den tunge transport, skibe og fly.

"Det her er virkelig gode nyheder. Passer som hånd i handske med regeringens klimaudspil fra sidste uge, som vi påbegynder forhandlingerne på i dag," skriver Dan Jørgensen, der tilsyneladende har indkaldt til forhandlingerne med kort varsel.

"Når man indkalder alle partiledere med mindre end ét døgns varsel, er det fordi, det haster og har været umuligt at forudse. Eller også er det fordi, man er aldeles ligeglad med andre menneskers aftaler. Jeg rydder naturligvis kalenderen og tager til klimaforhandlinger i aften," skriver Venstres partileder Jakob Ellemann-Jensen ligeledes på Twitter.

Regeringen anført af finansminister Nicolai Wammen og klimaminister Dan Jørgensen offentliggjorde onsdag i sidste uge planen om etablering af to energiøer i henholdsvis Nordsøen i Østersøen og de seks såkaldte hovedspor, regeringen forfølger om bl.a. energirenovering, nye regler for biomasse, grøn varme og intiativer for affaldssektoren.

Regeringen vil kræve bæredygtig træflis og halm i klimaplan 

Forslagen fremlagt i  sidste uge indgår også som centrale elementer i regeringens økonomiske genopbygningsplan efter corona-krisen.

Den samlede klimaplan ventes senere på året.

Her er første del af regeringens samlede klimaplan

Regeringen vil bygge to energiøer  

Konsortium har plan for energiø på 10 GW

Brian Vad: Brintfabrik kan blive afgørende for klimamål

Ørsteds brintplan kræver mere havvind end regeringen vil levere med sin energiø

Støttepartier vil lægge arm med regeringen om mere havvind 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs