EnergiWatch

Ørsteds brintplan kræver mere havvind end regeringen vil levere med sin energiø

Konsortium forventer at kunne træffe investeringsbeslutning på første fase af sin grønne brintplan på 1,3 GW elektrolyse allerede til næste år, mens der skal produceres brintbaseret flybrændstof fra havmøller på Bornholm fra 2027.

Foto: PR Ørsted

I november annoncerede Ørsted sit clean stream-projekt. En massiv udbygning af havvind i Østersøen med Bornholm som centralt omdrejningspunkt, elforbindelser til i første omgang Danmark og Polen samt mulighed for at etablere grøn brintproduktion som aftager for store dele af produktionen.

Få dage senere var den bornholmske energiø en del af finansloven, mens det i sidste uge stod centralt i regeringens udmeldte klimaambitioner. Nu følger energiselskabet så op med andet led i planen. I konsortium med øvrige danske selskaber på især aftagersiden som A.P. Møller Mærsk, DSV og SAS og i samarbejde med Københavns Kommune vil Ørsted opføre et elektrolyseanlæg med en kapacitet på 1,3 GW grøn brint i 2030.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs