EnergiWatch

Ørsteds brintplan kræver mere havvind end regeringen vil levere med sin energiø

Konsortium forventer at kunne træffe investeringsbeslutning på første fase af sin grønne brintplan på 1,3 GW elektrolyse allerede til næste år, mens der skal produceres brintbaseret flybrændstof fra havmøller på Bornholm fra 2027.

Foto: PR Ørsted

I november annoncerede Ørsted sit clean stream-projekt. En massiv udbygning af havvind i Østersøen med Bornholm som centralt omdrejningspunkt, elforbindelser til i første omgang Danmark og Polen samt mulighed for at etablere grøn brintproduktion som aftager for store dele af produktionen.

Få dage senere var den bornholmske energiø en del af finansloven, mens det i sidste uge stod centralt i regeringens udmeldte klimaambitioner. Nu følger energiselskabet så op med andet led i planen. I konsortium med øvrige danske selskaber på især aftagersiden som A.P. Møller Mærsk, DSV og SAS og i samarbejde med Københavns Kommune vil Ørsted opføre et elektrolyseanlæg med en kapacitet på 1,3 GW grøn brint i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs