EnergiWatch

Kinas viceudenrigsminister: Coronakrise er snart ovre

Coronavirusset, som har kostet over 1500 menensker livet og skabt bekymringer på bl.a. de globale energimarkeder, er snart overstået. Det vurderer Kinas viceudenrigsminister, Qin Gang.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Antallet af nye tilfælde af coronavirus i Kina uden for Hubei-provinsen er faldet 12 dage i træk.

Det sagde Kinas viceudenrigsminister, Qin Gang, ved en international sikkerhedskonference i München lørdag.

Han er overbevist om, at krisen i Kina snart er ovre.

"8000 patienter er kommet sig og er udskrevet," siger Qin Gang, som er viceminister i Udenrigsministeriet, på sikkerhedskonferencen.

"Kina er overbevist om, at coronavirus-epidemien snart vil være ovre, og at krisen kun har midlertidig indvirkning på landets økonomi. Den vil snart komme stærkt igen," siger han på sikkerhedskonferencen. Når epidemien er ovre, så vil den undertrykte efterspørgsel hurtigt taget til, og økonomien får et stærkt opsving," fortsætter han.

Kinas nationale sundhedskommission oplyser i sin daglige opdatering lørdag morgen lokal tid, at 43 flere personer er døde det seneste døgn af coronavirusset i fastlandskina.

Dermed er det samlede antal døde af coronavirusset 1523 personer i hele fastlandskina. I den kinesiske Hubei-provins, hvor virusset oprindeligt brød ud, er i alt 1457 døde.

På tværs af Kina er i alt 66.492 registreret som smittet.

Coronavirusset er foruden Kina registreret i 28 andre lande, herunder Thailand, Japan, Australien, Tyskland, USA, Frankrig, Canada, Italien, Spanien, Sverige og senest i Egypten.

På sikkerhedskonferencen i München talte den kinesiske minister til en række præsidenter og regeringsledere.

De er sammen med 500 politikere, embedsmænd og efterretningsfolk samlet til en tredages konference om verdens konflikter og sikkerhedspolitiske udfordringer.

 

IEA forudser fald i olieefterspørgslen for første gang i ti år

Efter nye virustal: Oliepriserne svinger først ned og så op

Corona-virus skaber frygt for overudbud på oliemarkedet

Corona-virus kan sende Kinas olieforbrug ned med 25 pct.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere