Corona-virus skaber frygt for overudbud på oliemarkedet

Frygt for overudbud som konsekvens af coronavirussets udbrud i Kina sender olieprisen ned.
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne fortsætter mandag morgen den nedadgående tendens i et marked ramt af frygt for overudbud som konsekvens af coronavirussets udbrud i Kina, der er verdens største olieimportør.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 54,35 dollar mod 54,91 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 50,21 dollar mod 50,71 dollar fredag eftermiddag.

Siden prisniveauet i januar ragede over 70 dollar, har coronavirusset vejet tungt på markedet.

Frygten for overproduktion i markedet blev fredag forstærket, da Rusland tøvede med at indvillige i yderligere produktionsnedskæringer.

Organisationen af Olieeksporterende Lande og dets allierede, Opec+, er tidligere blevet rådet til at skære produktionen med yderligere 600.000 tønder om dagen af en teknisk komité.

Ifølge Alexander Novak, der er energiminister i Rusland, har Moskva brug for mere tid til at vurdere situationen. Han mener, at den amerikanske olieproduktion vil aftage, og den globale efterspørgsel fortsat er sund.

Forslaget om yderligere nedskæringer har ikke været i stand til at mindske prispresset, lyder det ifølge Reuters fra Stephen Innes, der er markedsstrateg hos Axicorp.

"Delvist fordi forslaget endnu ikke formelt er blevet diskuteret af Opec-ministre, og fordi Rusland fortsat kæmper mod yderligere nedskæringer," siger han.

Ifølge Reuters er handlerne også bekymrede for, hvorvidt reduktionen i udbuddet vil være nok til at imødegå den faldende efterspørgsel.

Equinor-topchef: Vi udrydder vores flaring

Hos Equinor er havvind og olie pot og pande 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også