EnergiWatch

Efter nye virustal: Oliepriserne svinger først ned og så op

Pludselig olieprisfald skyldes nye virustal fra Kina, mens rygter om kommende nedskæringer i produktionen fra Opec trækker op.

Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP

Oliepriserne tog et dyk natten til torsdag, men er nu tilbage omkring samme niveau som onsdag eftermiddag.

Det pludselige prisfald skyldtes nye virustal fra Kina, mens rygter om kommende nedskæringer i produktionen fra Opec+ løftede priserne igen.

Den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 55,80 dollar per tønde. Dermed er prisen steget en anelse siden onsdag eftermiddag, hvor en tønde kostede 55,72 dollar.

Omkring klokken 2 natten til torsdag var prisen nede i 55,59 dollar.

Den amerikanske WTI-olie handles torsdag morgen i 51,25 dollar mod 51,30 dollar onsdag eftermiddag og er altså i modsætning til Brent faldet en anelse. I løbet af natten var prisen nede omkring 51,18 dollar per tønde.

Den kinesiske provins Hubei har revideret sin metode til at tælle tilfælde af coronavirus. Det fik antallet af nye smittetilfælde til at stige med 14.840 personer onsdag, skriver Reuters.

De nye tal skræmte markedet, men de kan også være med til at lægge yderligere pres på Rusland, skriver Bloomberg News.

Det løfter markedets forventning om, at Opec og dens allierede lande, herunder Rusland, kommer til at forlænge de nuværende olienedskæringer.

"Olien stiger, mens Opec afventer et officielt svar fra Rusland vedrørende forslaget om at skære i produktionen," siger Stephen Innes, der er markedsstrateg i AxiCorp, til Reuters.

Ifølge Bloomberg News støtter de største russiske olieproducenter en forlængelse af de nuværende nedskæringer. Hvorvidt selskaberne ønsker at skære endnu dybere i produktionen, står dog ikke klart.

USA, som ikke er en del af Opec+, udsendte onsdag tal for sine olielagre. I uge 6 steg olielagrene til 442,5 mio. tønder, og det er mere end ventet, oplyser Reuters.

Corona-virus skaber frygt for overudbud på oliemarkedet

Vestas må endnu ikke genåbne produktion i Kina

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere