EnergiWatch

Jysk plaster river en fjerdedel af Viking Links rationale

En betydelig del af den forventede samfundsøkonomiske gevinst ved den kommende elforbindelse til Storbritannien forsvinder med beslutningen om at grave kabel ned i Jylland. Energinet-direktør er fortsat overbevist om overskud, mens professor anbefaler at sætte projektet i bero.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Borgerne i Syd- og Vestjylland slipper ikke for, at den kommende Vestkystforbindelse fra grænsen til Holstebro opføres som luftledninger. Som kompensation får de seks berørte kommuner til gengæld enten fjernet eller nedgravet de eksisterende 150 kV-ledninger, annoncerede regeringen mandag.

Med en ekstrapris på 1,4 mia. kr., der betales over tarifferne, bliver det et relativt bekosteligt plaster på såret for de danske elforbrugere. Men da forstærkningen af den vestjyske forbindelse skal ses i sammenhæng med den planlagte elforbindelse til Storbritannien, rokker det derudover også ved det økonomiske ræsonnement bag Viking Link-projektet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs