EnergiWatch

Britisk-belgisk kabel nærmer sig ibrugtagning

Snart kan strømmen flyde frit mellem Belgien og Storbritannien. Et af Europas største elkabler på tværs af landegrænser er så småt klar til ibrugtagning.

Foto: Scira

De kommende dage vil der blive gennemført en række test af det 1 GW store kabel Nemo, der forbinder Belgien og Storbritannien. Testene har til formål at afdække, om kablet som ventet er klart åbning til marts næste år.

Kablet er et joint venture mellem den belgiske systemoperatør Elia og den britiske systemoperatør National Grid. Oprindeligt var det planen, at kablet skulle tages i brug til januar næste år, men den tidsplan er nu skredet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs