EnergiWatch

Skarp kritik af Finansministeriet fra fire tidligere miljø- og klimaminstre

Det danske finansministerium fungerer alt for tit som en stopklods for investeringer i den grønne omstilling, lyder det fra en række tidligere ministre.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Tre tidligere miljø- og klimamindstre fra den røde blok, og en enkelt tidligere minister fra den borgerlige fløj retter i dagens Information en skarp kritik af Finansministeriet.

Finansministeriet er en barriere for grøn omstilling. Det er meldingen fra fire tidligere klima- og miljøministre. Samstemmende fortæller de til Information, at de ofte blev modarbejdet, når de fremlagde politiske initiativer.

"Nogle gange fornemmede jeg, at der var en opfattelse i Finansministeriet af, at man lige så godt kunne hælde penge i kloakken som at satse på grøn omstilling," siger Martin Lidegaard, der var klima- og energiminister for De Radikale fra 2011 til 2014, til Information.

Han bakkes op af Ida Auken, der tidligere var SF’er og miljøminister fra 2011 til 2014. Hun fortæller til avisen, at man som minister tit havde den opfattelse, at Finansministeriet opfatter den grønn omstilling som dyr og besværlig.

Også den konservative Connie Hedegaard, der først var miljøminister (2004-2007) og som siden blev klima- og energiminister (2007-2009), mens den nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen var finansminister, peger på, at Finansministeriet tænkte kortsigtet, og derfor ikke så gevinsterne på længere sigt ved den grønne omstilling.

En kritik Kirsten Brosbøl (S), der afløste Auken som miljøminister i 2014 og sad på posten frem til 2015, er enig i.

Både den nuværende finansminister Kristian Jensen (V) og den tidligere finansminister, Bjarne Corydon (S) afviser over for Information kritikken.

Energibranchen går sammen om udbredelse af varmepumper  

Klimaminister vil have priserne på elbiler hævet 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs