EnergiWatch

Storpolitisk fejde får dit ur til at gå forkert

Interesseorganisation sender opråb til Europas politikere om at gribe ind i stridigheder mellem Serbien og Kosovo, der medfører aldrig før oplevede forstyrrelser i balancen over det meste af kontinentet.

Der findes mange gode grunde til, at ordet for magt og strøm er det samme på engelsk. Fra den indædte "strømningernes krig" mellem Thomas Edisons jævnstrøm og Nikola Teslas vekselstrøm i elektricitetens spæde år, til nu hvor cyberangreb mod elnet nævnes blandt fremtidige kriges potentielt mest potente våben. På Balkan udspiller sig imidlertid lige nu en helt ny slags sammenfletning af de to begreber.

Politiske stridigheder mellem Serbien og Kosovo skaber således ubalance ikke blot mellem de to lande men i praktisk talt hele Europa. En strid der om ikke går på magtbalance så på frekvensbalance i elnettet. Og en strid, der får organisationen Entso-E til "indtrængende at opfordre europæiske og nationale regeringer og politiske beslutningstagere til at handle med det samme".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs