EnergiWatch

Greenpeace vil forpurre Norges oliejagt i Arktis

Miljøorganisationen har sendt flagskib på mission mod Statoils olieboringer nord for Norges fastland. Det sker samtidig med en norsk retssag, hvor jagten på nye oliefelter beskyldes for at være i strid med landets grundlov.

Miljøorganisationen Greenpeace har sendt sit flagskib "Arctic Sunrise" på mission mod Norges olieboringer i Arkits, skriver Politiken. Skibets destination var Statoils prøveboring Gemini Nord, der ligger 300 kilometer nord for det norske fastland, og satte man to gummibåde med aktivister i vandet.

Målet er at stresse olieselskabet og vinde opmærksomhed om klimaet og det arktiske havmiljø. Det sker på et tidspunkt, hvor man i Norge diskuterer sin fremtid som olieland.

I november begynder en grundlovssag, som Greenpeace og en norsk miljøorganisation har anlagt. De mener, at olieudvinding ikke passer med Norges grundlov, der har en bestemmelse om at overlade en sund planet til de kommende generationer.

"At lede efter olie giver ikke mening, hvis man vil tage klimaforandringerne seriøst. Det er den dobbeltmoral, vi er her for at dokumentere og udstille," siger Sune Scheller, projektleder hos Greenpeace, til Politiken.

Statoil og partnere finder olie i Arktis

Rosneft finder første olie i Arktis

 

Greenpeace slæber norsk regering i retten over olieboringer

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere