EnergiWatch

Norge øjner gigantisk oliefund i Barentshavet

Der kan gemme sig olie- og gasressourcer for op mod 900 mia. norske kr., svarende til 724,3 mia. kr., i den østlige del af det nordlige Barentshavet, vurderer norske Oljedirektoratet ovenpå en ny kortlægning af området.

Efter en ny kortlægning af den østlige del af det nordlige Barentshavet vurderer Oljedirektoratet i Norge nu, at der gemmer sig et enormt milliardpotentiale for udvinding af olie- og gasressourcer i området.

Det fremgår af en meddelelse fra den norske styrelse, som oplyser, at de uopdagede ressourcer i Barentshavet er dobbelt så store som tidligere antaget.

Således anslås det, at det 170.000 kvadratkilometer store område kan indeholde 1,4 mia. kubikmeter olieækvivalenter, hvilket svarer til ca. 10 mia. tønder olieækvivalenter. Tallet er dog forbundet med usikkerhed og kan vise sig at være lavere eller "meget højere" ifølge den norske styrelse.

"Værdipotentialet er betydeligt. Vi snakker om omkring 900 mia. (norske, red.) kr.," siger Bente Nyland, adm. direktør for Oljedirektoratet, ifølge Dagens Næringsliv.

Med den nye kortlægning er andelen af uopdagede ressourcer i området opjusteret fra 50 til næsten 65 pct. af de totale uopdagede ressourcer på den norske sokkel.

Tidligere tirsdag kom det frem, at Statoil efter en pause på to år nu går i gang med boringer i Barentshavet igen.

Statoil i gang med boring i Arktis igen

Eni henter norsk olie efter 17 års ventetid

Medie: Kapitalfond tæt på rekordopkøb i norsk olie

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere