Fortsat faldende oliepriser lægger pres på Opec

"Der er simpelt hen for meget olie i markedet. Opec kan ikke vente," siger en energianalytiker fra konsulenthuset FGE.
RITZAU FINANS

Oliepriserne er fortsat på retur torsdag morgen, hvor prisen for både den europæiske og amerikanske referenceolie holder sig under 45 dollar.

Tiltroen til, at Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) kan holde udbuddet på markedet nede, synes igen forduftet, og det har givet et nærmest frit fald til priserne, der ellers steg pænt i kølvandet af sidste års håndslag om netop det.

En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, til levering i august, koster torsdag morgen 42,54 dollar, mens der skal 44,79 dollar til at købe en tønde Brent-olie til levering i samme måned.

Det er blandt andet også stigende produktion af amerikansk skiferolie, der sætter en kæp i hjulet på Opecs planer, skriver Bloomberg News.

"Der er simpelt hen for meget olie i markedet. Opec kan ikke vente. Den er nødt til at sænke produktionen for at løfte prisen til 50 dollar. Hvis den ikke gør det, vil det nuværende "bear market" presse priserne under endda 40 dollar," siger Fereidun Fesharaki, der er stifter af energikonsulenthuset FGE, til Bloomberg Television.

Oliepriserne er entreret i et såkaldt "bear market", efter at priserne for det sorte guld er faldet med mere end 20 pct. siden toppen i år.

Andetsteds stiger prisen på guld, der normalt er et tilflugtssted for investorer med hang til mere sikkerhed, med 0,5 pct. til 1252,4 dollar per troy ounce, mens også sølvprisen er i fremgang torsdag morgen.

Prisen for kobber falder med 0,1 pct. til 5736 dollar per ton.

Oliepris er 21 pct. under årsrekord Norge åbner for massiv olieefterforskning i Barentshavet Pensionsselskaber vil lægge pres på oliegiganter Dong betalte trecifret millionbeløb i Hejre-forlig 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også