EnergiWatch

Analytiker: Rivalers fusion holder døren åben for Drilling-salg

Med boreselskabet Ensco's køb af den amerikanske rival Atwood Oceanics er det mere realistisk, at det lykkedes for A.P. Møller-Mærsk at skille sig af med Drilling, mener analytiker.

A.P. Møller-Mærsk arbejder på at skille sig af med sine boreaktiviteter i form af Maersk Drilling, og det kan umiddelbart synes mere realistisk efter tirsdagens milliardhandel mellem to rivaler i sektoren.

Det vurderer chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets oven på tirsdagens nyhed om, at det britiske boreselskab Ensco, der er en af verdens største udlejere af boreskibe og borerigge, køber amerikanske Atwood Oceanics i en samlet aftale på omkring 863 mio. dollar eller 5,75 mia. kr.

"Der er ingen tvivl om, at et frasalg af Maersk Drilling før en eventuel børsnotering vil være at foretrække og øge værdien. Handler har stort set ikke været eksisterende blandt drilling-selskaber, hvoraf de fleste har store finansielle problemer."

"Det synes derfor interessant, at gårsdagen bød på en større handel i industrien. Vi kan derfor ikke udelukke, at det også vil lykkedes for Mærsk," skriver Michael Friis Jørgensen i en kommentar onsdag.

Maersk Drilling-konkurrenter fusionerer i milliardhandel

I forhold til en eventuel købspris på Maersk Drilling nævner han, at multipler på tirsdagens handel understøtter en lidt højere værdi, end Alm. Brand Markets har forudsat i sin "sum of the parts"-værdisætning.

"Selskaber kan dog have meget forskellige aktiver og kontrakter. Den lidt højere værdi udgør dog kun en meget lille del af Mærsks samlede værdi, og det ændrer derfor ikke noget ved vores neutrale vurdering af aktien," skriver Michael Friis Jørgensen.

Det var i fjor, at Mærsk fremlagde sin nye strategi om at satse mere på transportsegmentet, mens de gamle satsninger inden for energi, herunder Maersk Oil og Maersk Drilling, er på vej væk fra koncernen.

Maersk Drilling forlænger kontrakt med oliegigant

Maersk Drilling-chef: Ser små tegn på et lidt bedre jack-up-marked

Olieforretningen i Maersk buldrer frem

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere