EnergiWatch

Salg af oliedivisionen "følger planen" for Dong

Dong øger indtjeningen fra olie og gas markant i årets første kvartal, men alligevel er et frasalg nært forestående.

Foto: DONG

Selvom Dong Energy kan sende et tak til medarbejderne i olie- og gasdivisionen (O&G) for et højt bidrag til den samlede bundlinje i årets første tre måneder, så er der stadig et farvel på vej til selv samme medarbejdere.

Oliedivisionen har blandt andet på grund af forbedrede priser og et markant dyk i investeringerne realiseret et driftsresultat (EBITDA) på 2,4 mia. kr., hvilket er en stigning på ikke mindre end 144 pct.

Det til trods for, at produktionen er faldet med en fjerdedel til 7,5 mio. olieækvivalenter.

Energikæmpen besluttede sidste år at sætte divisionen til salg, og som en del af kvartalsregnskabet oplyser man, at salget "følger planen."

Med andre ord forventer man, at forretningen bliver frasolgt i år.

Her har danske såvel som udenlandske medier været en åben spekulationsplads for, hvem der mon er interesseret i at drive forretningen videre. Blandt andre Maersk Oil, den russiske oligark Mikhail Fridman og hans olieselskab DEA samt skotske Cairn Energy har været nævnt som mulige købere.

I forbindelse med børsnoteringen af energikæmpen sidste år forklarede Dong, at man ville bruge pengestrømmene fra oliedivisionen til investeringer i havvindmølleparker og bioenergi.

Dong halverer driftsresultatet i første kvartal

Dongs vindforretning taber pusten på lavere aktivitet

Medie: Kontroversiel russer lægger bud på køb af dansk olie

Storbank tror på oliebryllup mellem Dong og Mærsk

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere