EnergiWatch

Storbank tror på oliebryllup mellem Dong og Mærsk

I en analyse af potentialet for en fusion af Dong og Mærsks olie- og gasforretninger peger Credit Suisse på, at det store skatteunderskud i Dong kan spille en nøglerolle. Det skriver Børsen.

Den schweiziske bank Credit Suisse har analyseret fordele og ulemperne ved en fusion af Dongs og A.P. Møller Mærsks olieaktiver.

Det skriver Børsen.

Banken skriver i sin analyse, at en kombination af de to selskaber er sandsynlig, men der er en række ting, der skal på plads inden. Her bliver der blandt andet henvist til, at Dong har opbygget et stort skatteunderskud i sin olie- og gasforretning på 25,7 mia. kr. Men for at kunne udnytte det, skal man have en tilstrækkelig høj produktion, hvilket Dong ikke selv har. Det har Mærsk dog, der ved en fusion vil kunne trække store indtægter fra i skat gennem produktionen i Maersk Oil, skriver avisen.

Det er dog uvist, hvorvidt et fusioneret selskab må overføre skatteunderskuddet. Her skulle man tro, at Skat kunne gøre os klogere, men i en skriftlig kommentar til Børsen, lyder det, at en udvidet tavshedspligt forhindre Skat i at svare på spørgsmålet, da det vedrører konkrete selskaber.

En anden del af analysen går på, at Dong og Mærsk er repræsenteret i forskellige lande, hvorfor Credit Suisse ikke tror, at der er mange omkostningsbesparelser at hente på kort sigt ved at kombinere de to forretninger.

Mærsk: Skal have nordsøaftale på plads inden for få måneder

Skotsk Dong-bejler lufter købsappetit

Medie: Rygter om oliefusion mellem Mærsk og Dong rumler igen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere