EnergiWatch

Toppolitikerne samlet til forhandling af Nordsøaftale

Der er samling i Finansministeriet, hvor toppolitikerne drøfter og forhandler Nordsøaftalen, skriver DR.

Foto: Maersk Oil

En aftale mellem staten og Mærsk har i medierne været meldt færdig flere gange, men indtil videre lader den vente på sig. Nu er toplederne hos de danske partier dog samlet her til formiddag i Finansministeriet, hvor er i gang med nye forhandlinger.

Det skriver DR.

"Vi skal forhandle Nordsøaftalen, og der skal ikke være tvivl om, at vi fra SF’s side ikke kommer til at give Mærsk en blankocheck eller en skattelettelse uden klare modkrav både til klima og i virkeligheden også til tilbagebetaling," siger SF's formand Pia Olsen Dyhr til DR, som fanger hende på vej ind til forhandlingerne.

De Radikales leder Morten Østergaard fortæller til DR, at han er kommet for at høre, om regeringen er kommet videre og tættere på et bud, der set fra parternes og de radikales side hænger sammen i forhold til finansieringen.

Socialdemokraterne er også med til forhandlingerne. Partiet er repræsenteret ved Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen.

Med til mødet er også Dansk Folkeparti, der er repræsenteret ved Kristian Thulesen Dahl, finansminister Kristian Jensen (V), Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), Klima-og energiminister Lars Christian Lilleholt (V), skatteminister Karsten Lauritzen (V) og Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), skriver DR.

Forhandlingerne, der foregår mellem staten og DUC, der er repræsenteret ved Mærsk, handler om olie- og gasfeltet Tyra. Feltet spiller en nøglerolle i Nordsøen, fordi mere end 90 pct. af gassen produceret i den danske del af Nordsøen går igennem en nødvendig forbehandling på netop Tyra, inden den sendes i land.

Feltet er Danmarks største og har produceret mere end 100 mia. kubikmeter gas siden 1984. Undergrunden har svaret igen ved at synke.

En fuld genopbygning af Tyra vil koste i omegnen af 30 mia. kr.

Storbank tror på oliebryllup mellem Dong og Mærsk

Mærsk: Skal have nordsøaftale på plads inden for få måneder

Mærsk og regeringens Tyra-forhandlinger bremses af olieprognose

Avis: Maersk trak sig fra Tyra-møde i sidste øjeblik

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere