EnergiWatch

Mærsk og regeringens Tyra-forhandlinger bremses af olieprognose

Hvordan vil olieprisen udvikle sig i fremtiden? Det spørgsmål er regeringen og Maersk langt fra enige om.

Foto: Maersk Oil

Forhandlingerne mellem A.P. Møller-Mærsk og regeringen, der skal nå til enighed om genopbygningen af det synkende gasfelt Tyra, er blevet vanskeliggjort af parternes forskellige spådomme om den fremtidige oliepris.

Det skriver dagbladet Børsen.

Tirsdag stødte forhandlingerne endnu engang på grund, da Mærsk og Dansk Undergrunds Consortium, DUC, meldte afbud fra et møde i Finansministeriet.

Den fremtidige oliepris er en vital del af forhandlingerne, da det er fundamentalt afgørende for værdien af det resterende olie og gas i Nordsøen. Mærsk spår en stabil, lav oliepris på 50 til 56 dollar, mens regeringen venter en stigning på 40 pct. til 73 dollar.

"Finansministeriet prognose er rimeligt tæt på, hvad den generelle konsensus er i markedet. Toppen ude i 2019-2020 er nok lige i toppen af, hvad markedet forventer, men ellers synes jeg ikke, den er helt skæv," vurderer råvareanalytiker i Saxo Bank Ole Sloth Hansen overfor Børsen.

Begge parters skøn for olieprisen forstærker deres egen forhandlingsposition. Lave priser betyder, at Mærsks krav om lavere beskatning står stærkere, mens statens vurdering understøtter en begrænset lempning af rammevilkårene.

En fuld genopbygning af Tyra vil koste i omegnen af 30 mia. kr.

Avis: Maersk trak sig fra Tyra-møde i sidste øjeblik 

Avis: Nordsøaftale lander næppe nu 

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs