Synkende Tyra-felt truer norsk gasfelt

At Tyra-feltet kan ende med at lukke, har også konsekvenser for den norske del af Nordsøen ifølge medie. Norsk gasfelt er truet af nedlukning fire år før tid.
Foto: Finn Frandsen, Polfoto
Foto: Finn Frandsen, Polfoto

Fremtiden for Tyra-feltet har taget en stor del af opmærksomheden i den danske del af Nordsøen den seneste tid, hvor staten og Maersk Oil fortsat forhandler om en aftale.

Men at feltet synker, og der derfor er brug for omfattende investeringer på feltet, har også konsekvenser på den norske sokkel, skriver norske Teknisk Ukebrev. Gassen fra Trym-feltet, der ligger tre kilometer fra grænsen til den danske sokkel bliver nemlig sendt til Tyra-feltet via yderligere et dansk felt, nemlig Harald-feltet, for videre eksport.

"Dermed vil Trym også risikere at lukke ned," står der ifølge det norske medie i et brev fra det norske olie- og energiministerium til Faroe Petroleum, der er feltets operatør.

Således kan det betyde, at det norske Trym-felt kan blive lukket ned næste år, som ifølge Maersk Oil er tidspunktet, hvor Tyra-feltet vil lukke ned, hvis parterne ikke når til enighed. For det norske felt vil det være fire år før tid, da feltet forventes at være i drift helt frem til 2022.

Mens der fortsat foregår forhandlinger mellem parterne, lød meldingen fra Maersk i sidste uge i forbindelse med årsregnskabet, at man ønsker en snarlig opklaring og løsning for fremtiden for Tyra-feltet.

"Vi er i konstruktiv dialog med den danske regering om Tyra-feltet, og vi forventer at få en aftale snart, der sikrer en fortsættelse for feltet," sagde Claus V. Hemmingsen, chef for Energy-divisionen i Maersk, på en telekonference oven på selskabets årsregnskab for 2016.

Statens indtægter fra Nordsøen blev halveret i 2015

Maersk nedtoner dansk Shell-farvel

Maersk-chef: Ikke optimalt med to heste i Tyra-spillet

Fremtiden er endnu uvis for de uønskede børn i Mærsk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også