EnergiWatch

Dong: Har endnu ikke talt med mulige købere af olieforretning

Dong er kommet tættere på et  salg af olie- og gasdivisionen, men selskabets finansdirektør holder igen med forventningerne.

Foto: DONG

Dong er på vej til at skille sig af med sin olie- og gasforretning, men selskabet har endnu ikke talt med potentielle købere, fortæller energiselskabets finansdirektør Marianne Wiinholt.

"Vi er nu klar til at melde ud, fordi vi har igangsat en proces, hvor målet er at frasælge vores olie- og gasforretning."

"I forbindelse med børsnoteringen sagde vi allerede, at olie- og gasforretningen ikke var vores kerneforretningen, men nu er vi kommet et skridt videre," siger hun til Ritzau Finans i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal tirsdag morgen.

Dong har, som det tidligere er kommet frem, hyret JPMorgan som bank i processen, fortæller Marianne Wiinholt:

"Vi kører en proces med dem, hvor vi inviterer interesserede parter."

Da det er tidligt i processen, har Dong dog endnu ikke talt med potentielle købere, og finansdirektøren vil heller ikke gisne om en pris på nuværende tidspunkt. Ej heller ønsker hun at komme med et bud på, hvornår olie- og gasforretningen kan være solgt.

"Det er svært at forudsige. Det vil i hvert fald ikke være i år," fastslår Marianne Wiinholt.

For et par uger siden fortalte Dong, at det vurderer sine strategiske muligheder omkring fremtiden for olie-og gasbenet i koncernen, men at der ikke var truffet en beslutning om at frasælge forretningsdelen. Da forlød det også, at netop JPMorgan var hyret til at udføre en indledende markedsvurdering.

Under børsnoteringen redegjorde Dong for, hvordan cash flow fra olie- og gasforretningen skulle bruges til at understøtte Dongs investeringer i vedvarende energi.

Før regnskabet vurderede ABG Sundal Collier, at olie- og gasforretningen kan få en salgspris på omkring 17,4 mia. kr.

Dong Energy: Nu sælger vi olieforretningen

Dong trukket frem af vind og genforhandlede gaskontrakter

Medie: Ny ejer af Maersk Oil kan miste skattefordele

Analytikere venter driften fordoblet i Dongs vinddivision

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs