EnergiWatch

"Maersk Oil skal bare malkes"

Selv om Maersk Oil har mange fortrin, kan selskabet ende som Mærsk-gruppens udsigtsløse malkeko, hvis ikke det sælges fra. Men hvad ville en køber egentlig få ud af det danske olieselskab?

Foto: Maersk

A.P. Møller-Mærsk og Maersk Oil har historisk fyldt godt op, når det gælder udnyttelsen af olie og gas i den danske undergrund, men i international målestok er det ikke noget særligt stort olieselskab, som Maersk Gruppen nu overvejer fremtiden for.

Tabet af den fede Qatar-kontrakt, som stod for næsten halvdelen af dets samlede produktion, gavner ikke selskabets position. Selv hvis man medtager Qatar-kontrakten, der udløber om et år, er Maersk kun cirka en syvendedel af størrelsen på Statoil målt på produktion.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs