EnergiWatch

Medie: Mærsk-investorerne vil gerne splitte selskabet op

"Gør da endelig dét." Omtrent sådan siger flere investorer til formandens tanker om at splitte Mærks-gruppen op i enkeltstående selskaber.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto

Bestyreslesformand Michael Pram Rasmussens tanker om, at Mærsk-gruppen måske burde deles op i mindre bider, møder positiv opbakning fra en række investorer, som Business har talt med.

"I lyset af de udfordringer, som olie- og containerforretningen er i, ser vi positivt på en strategisk gennemgang af virksomheden," siger Claus Wiinblad, vicedirektør og aktiechef i ATP, til avisen.

Kim Korsgaard Nielsen, porteføljeforvalter i Carnegie Asset Management, påpeger, at en opdeling af Mørsk-guppen vil være en fordel set med invstorernes briller:

"Som udgangspunkt er opsplitning en god idé. Set fra vores side vil vi gerne selv beslutte, hvad vi skal investere i. Og det kan vi ikke, når man har et konglomerat, for der er vi tvunget til at købe helheden," siger han til avisen.

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs